Instalații electrice pentru distribuția energiei electrice

Livrarea energiei electrice către destinatari este o procedură multiplă, care implică gestionarea eficientă a resurselor umane, financiare și logistice. Prin instalațiile de distribuției a energiei electrice înțelegem sisteme cu un nivel ridicat de complexitate care pot asigura drumul dintre zona de producție și utilizatori. În cadrul acestor instalații regăsim mai multe componente necesare pentru transportul fiabil al energiei electrice. Rețelele, stațiile de transformare, panourile de distribuție sau cablajele sunt doar câteva elemente pe care nou, IGF Grup trebuie să le prioritizăm.

Acreditări și specializare

Pentru a executa la cele mai înalte standarde de siguranță instalații electrice pentru distribuția energiei electrice avem nevoie de acreditări din partea instituțiilor de profil. Resursa noastră umană este acreditată ANRE pentru lucrări de instalații electrice de distribuție de la 20kV la 04 kV. Acest aspect este deosebit de important în munca pe care o prestăm, certificându-ne profesionalismul.

Am livrat multe proiecte în România pe zona de distribuție a energiei electrice. Paleta noastră de servicii include: montajul stâlpilor realizați din diferite materiale (beton, fier sau lemn) pentru rețele electrice de joasă și medie tensiune, cablaj aerian, foraje dirijate, relocare rețele electrice sau configurare trecere rețele aeriene la cele de natură subterană.

Soluții adaptate, siguranță și precizie

Eficiența în livrarea energiei electrice prin intermediul instalațiilor nu se referă doar la alimentarea consumatorilor, ci și la furnizarea către aceștia a unui nivel corespunzător de tensiune. Soluțiile adaptate pe care noi, IGF Grup, le realizăm sunt adaptate societății moderne și nevoii acesteia de accesibilitate. Vă prezentăm în continuare câteva aspecte esențiale care se reflectă și în proiectele realizate, totul pentru a asocia, la nivel concret, importanța unor servicii calitative de distribuție a energiei cu nivelul de calitate al accesibilității.

Instalațiile electrice pentru distribuția energiei electrice au rolul de a furniza la nivel local această resursă esențială pentru desfășurarea activităților. Principalele surse de producție a energiei sunt centralele electrice sau stațiile care operează cu regenerarea energiei. Utilizatorii finali pot fi atât locuințele particulare, instituțiile publice, dar și clădirile industriale. Pentru acestea din urmă, adaptarea tipologiei de tensiune la activitatea internă este esențială.

Lucrările mai sus menționate pe care noi, IGF Grup le întreprindem, trebuie să fie realizate cu maximă responsabilitate pentru dezvoltarea economică la nivel local. Mai mult, pentru că viața umană este dependentă de furnizarea energiei electrice, reziliența sistemelor este o acțiune constantă. Rețele corect realizate trebuie să asigure tuturor beneficiarilor o alimentare constantă, fără întreruperi care să conducă la accidente sau stoparea activităților pe perioade îndelungate.

Lucrări de montaj stâlpi din beton, fier sau din lemn pentru rețelele electrice de joasă și medie tensiune

Lucrările de montaj ale stâlpilor pentru rețele este o etapă importantă pentru accesibilitatea unei regiuni la furnizarea de energie electrică. Alegerea materialului din care acești stâlpi sunt realizați corespunde și cu particularizarea fundației în care aceștia vor fi impregnați.

Stâlpii de beton trebuie cu atenție fixați în fundație și implică utilizarea unor echipamente de mari dimensiuni, a unor mașinării speciale care să asigure transportul și poziționarea. Aceeași procedură poate fi implementată și în cazul stâlpilor de fier. Însă, dată fiind structura internă a stâlpilor de lemn, acest material trebuie cu atenție tratat chimic anterior pentru a spori durabilitatea, iar fundația trebuie să împiedice degradarea progresivă a lemnului.

Lucrări de cablaj aerian sau subteran de joasă și medie tensiune

Calitatea lucrărilor executate este o prioritate pentru IGF Grup. Acest nivel de calitate se transpune prin intermediul a numeroși indicatori precum: fiabilitatea, rezistența sau durabilitatea instalațiilor electrice de distribuție. Lucrările de cablaj trebuie să fie operaționalizate, într-o primă etapă, de o activitate de proiectare și planificare, atât pentru tipologia aeriană cât și pentru cea subterană.

Pentru lucrările de cablaj aerian se are în vedere o proiectare atentă a traseului, astfel încât utilizatorii casnici sau comerciali să se poată conecta rapid la rețea. În această etapă se analizează factori și indicatori care ar putea impacta rețeaua, cum ar fi așezarea geografică. Dacă zona nu a mai fost conectată la rețea, stâlpii trebuie montați, la fel și cablurile aferente. Frecvența stâlpilor și distanța dintre aceștia sunt elemente generate de calcule atente. După izolarea cablurilor, testarea funcționării și verificările finale corespund cu evaluarea rețelei la nivelul perimetrului teritorial al lucrării.

Pentru cablajele subterane, săpăturile sunt esențial a fi efectuate la diferite adâncimi, după analize sistematice legate de tipologia de sol și denivelările acestuia. Chiar dacă fenomenele meteo extreme pot impacta mai puțin cablajele subterane, acestea trebuie să ele protejate corespunzător. IGF Grup realizează toate lucrările aferente cu un nivel ridicat de responsabilitate pentru a asigura conectivitatea utilizatorilor la o rețea electrică fiabilă.

Valori organizaționale

IGF Grup este o companie axată pe calitatea propriilor servicii. Avem experiență mare în această zonă de activitate, totul reflectat în portofoliul generos de clienți cu care colaborăm. De asemenea, deoarece durabilitatea face diferența, atât manopera cât și materialele utilizate sunt calitative, axate pe sustenabilitate. Întreprindem servicii diverse, de la proiectare și obținere autorizații până la execuție lucrări de instalații. Întregul proces este etapizat, atent monitorizat pentru a se încadra în limitele temporale ale proiectelor preluate.

IGF GRUP

Contactați-ne cu încredere!

Call Now Button