Detalii despre lucrările de montaj și punere în funcțiune a posturile de transformare a energiei electrice

Inginerii electrici și personalul acreditat care asigură lucrările de montaj de la IGF Grup prioritizează câteva principii specifice în propria activitate: siguranța, eficiența și fiabilitatea. Astfel, una dintre principalele lucrări pe care le întreprindem este legată de punerea în funcțiune a posturilor de transformare a energiei electrice (20kV-0.4kV și 6kV-0.4kV) atât în anvelopă cât și aerian. Pentru a stabili claritatea acestor servicii, este esențial să vă oferim mai multe detalii despre terminologia folosită.

Linia electrică aeriană este, așa cum sugerează și numele, cea care poate fi vizualizată pe stâlpi, prin intermediul cablurilor de electricitate montate la vedere. Aceste elemente de susținere trebuie să fie atent izolate pentru a putea preveni descărcările de energie electrică. La polul opus, punerea în funcțiune a posturilor de transformare în anvelopă prezintă o caracteristică subterană, totul pentru a minimiza numeroasele cabluri s-ar putea suprapune în spațiile urbane. Racordarea la rețeaua de energie electrică presupune optarea pentru una dintre cele două modalități enumerate. Aici intervin și o serie de alți indicatori pe care specialiștii noștri îi evaluează, de la aspecte geografice și zona de amplasare a construcției și până la planurile urbanistice locale ce particularizează prevederile.

Cablare aeriană și subterană de 20 kw

Fiecare tipologie de cablare are propriile beneficii. Astfel, în timp ce cablarea subterană este preferată pentru avantajele sale estetice, cea aeriană poate fi mai ușor de întreținut de către specialiști atunci când sunt necesare reviziile de mentenanță. Am livrat multe proiecte de ambele tipuri, în funcție de indicatorii mai sus precizați și dorințele clienților. Decizia finală este modelată și de aspectul calității. În mod cert, cablarea subterană prezintă o rezistență sporită la anumite condiții meteorologice severe iar acest aspect este prioritizat și de către noi. Atunci când executăm orice tip de lucrare (inclusiv montaj cutii de distribuție, FDCP-uri BMPT-uri, BMPM-uri sau TDRI-uri) avem în vedere autorizarea primită din partea autorităților locale, dar și a furnizorului local de energie electrică.

Etapizare proces de cablare (20 kw sau 0.4 kw)

Racordarea la rețeaua de energie electrică a unui utilizator corespunde cu un proces etapizat pe care noi, specialiștii de la IGF Grup, îl realizăm progresiv. În primul rând, pentru postul de transformare este nevoie de o localizare precisă și de un teren bine nivelat. Aceste caracteristici au impact asupra durabilității și minimizării factorilor de impact care ar putea deteriora structura. Fundația postului de transformare și stabilitatea acestuia influențează și partea de montaj ulterioară a echipamentelor. În al doilea rând, conectarea la rețea se realizează după finalizarea documentației specifice și primirea avizelor. Aceste demersuri sunt absolut necesare pentru a stabili legalitatea tuturor proceselor. Ulterior, instalarea și evaluarea funcționării corecte a sistemelor de monitorizare ne indică nivelul de exactitate al lucrării realizate. Nu în ultimul rând, instalarea tuturor componentelor trebuie să se finalizeze cu punerea în funcțiune și testele finale privind funcționarea. Când vorbim despre testare, ne referim atât la conexiuni și noduri, cât și la modul în care postul de transformare este conectat corect la rețeaua electrică locală. Toate aceste activități sunt întreprinse la înalte standarde de calitate de către IGF Grup, resursa umană având o vastă experiență în acest sector.

Știm exact cât de importantă este conectarea unui utilizator la rețeaua electrică și mai ales, cât durează procesul de autorizare. Pentru a oferi clienților cele mai optime soluții, ne încadrăm în permanență în termenele de livrare ale lucrărilor. Comunicarea eficientă și optimizarea resurselor pe care le avem la dispoziție sunt atribuții consecvente ale IGF Grup.

IGF GRUP

Contactați-ne cu încredere!

Call Now Button